Ζωντανή Ιστορία

Ο Όμιλος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ένωσης παρέθεσε δείπνο την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2007 προς τιμή των παλιών ποδοσφαιριστών και παραγόντων, γεννηθέντων πριν από το 1940, οι οποίοι πρόσφεραν στην Ένωση από την ίδρυση του σωματείου μέχρι και την ένταξή του στην ΚΟΠ.


Ο πρόεδρος των παλαιμάχων ο κ. Πιερής Φλουρής (Καλλής) προσφωνώντας τους παρευρισκομένους ανέφερε ότι "προχωρήσαμε στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης γιατί εάν δεν υπήρχατε εσείς, δεν θα υπήρχε Ένωση, δεν θα υπήρχαμε εμείς και ούτε οι επόμενες γενιές".


Εκ μέρους των γεννηθέντων προ του 1940, μίλησε ο κ. Τάκης Πελεκάνος, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στους παλαίμαχους για την διοργάνωση της εκδήλωσης και τόνισε πως όλοι αυτοί που τιμήθηκαν είναι οι αφανείς ήρωες που δημιούργησαν την Ένωση, χωρίς κανένα συμφέρον, αλλά με κόπο και με μόχθο.

Ο Δημήτρης Ζάγκυλος, που τιμήθηκε ως ο προπονητής που ανέβασε την Ένωση στην πρώτη κατηγορία, τόνισε πως, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε Ανόρθωση και ΑΕΚ Αθηνών, η μεγαλύτερη διάκριση γι΄ αυτόν ήταν όταν ανέβασε την Ένωση στην πρώτη κατηγορία και στην ομάδα τότε υπήρχαν μόνο Παραλιμνίτες ποδοσφαιριστές. Αυτοί που τιμήθηκαν είναι οι ακόλουθοι: Μάκης Μάρκου, Νικόλας Μακρόνησος, Γεώργιος Ζέμπασιης, Αδάμος Χατζησυμεού (Μαμής), Παύλος Μάρκου, Τάκης Πελεκάνος, Γεώργιος Πυλιώτης (Ζαμόρας), Ανδρέας Στάθης (Σιαντρής), Συμεών Κίττος, Κωνσταντής Αρτυματάς, Αντωνάκης Αρτυματάς, Γεώργιος Ττουσούνας, Σιαλής Σιαπαχτάς, Μιχάλης Κέτσιου, Δημήτρης Ζάγκυλος, Τάσος Μουστακάς, Αβραάμ Φάρκωνας, Θεωρής Κκέλης, Δημήτρης Κύζας, Κωνσταντής Σκέντερης, Γεώργιος Κέτσιος, Κωνσταντής Λοΐζου (Κκιλής), Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Παντελής Μαρκουλλής, Ξενής Κκίργιας, Κώστας Λάντος (Κορονέλλος), Ξενής Τζιερκέζος, Ανδρέας Χατζηκωνσταντής (Μουσκής), Τάσος Κεφάλας, Ζαννέττος Φοιτηρής (Σιουκρής), Αβραάμ Κκαράς.

Κείμενο: Νίκος Μουλαζίμης από την εφημερίδα "Πολίτης", 3 Οκτωβρίου 2007

 

.