Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία μιας χούφτας ανθρώπων πριν από 10 περίπου χρόνια. Με πρωτεργάτες τους Τάσο Ζουβάνη και Νώντα Χριστινάκη η Ακαδημία έκαμε τα πρώτα της βήματα τον Σεπτέμβριο του 1997 με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της σε τουρνουά για ηλικίες κάτω των 12 χρόνων στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας τον Ιούλιο του 1998. Η ομάδα κατέλαβε τελικά την τιμητική δεύτερη θέση χάνοντας στο μεγάλο τελικό.

Από τότε η Ακαδημία της Ε.Ν.Π. με μεγάλους χορηγούς τον Δήμο Παραλιμνίου και την Συνεργατική Παραλιμνίου και με τη μηνιαία συνδρομή/εισφορά των εκατοντάδων γονιών ζει και βασιλεύει. Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της ήταν και συνεχίζει να είναι μέχρι και σήμερα διοικητικά και οικονομικά ανεξάρτητη.

Το μεγαλύτερο όφελος που επέφερε η ίδρυση της Ακαδημίας δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά δεκάδες παιδιά κατακλύζουν τους δρόμους που οδηγούν στα γήπεδα ντυμένα στα βυσσινί, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους σε ένα άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο που εκτός από τη δυνατότητα που τους δίνεται να μάθουν τα μυστικά του τους επιτρέπει να αυτοπειθαρχούν και να επιδιώκουν την καλυτέρευση τους ως άνθρωποι.

Εξ' αρχής οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας απαιτούσαν και συνεχίζουν να απαιτούν από τους εκατοντάδες επίδοξους ποδοσφαιριστές να είναι πρώτα απ' όλα καλοί άνθρωποι και μαθητές και μετά οτιδήποτε άλλο.

Τέλος οι δημιουργοί της ιστοσελίδας αυτής θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον Τάσο Ζουβάνη για το φωτογραφικό υλικό που τους παραχώρησε και παρακαλούν τα παιδιά να στείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση info@enosara.com οποιαδήποτε φωτογραφία έχουν στην κατοχή τους.              

Τάσος Ζουβάνης & Νώντας Χριστινάκης, ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ

Ακαδημία 1999 - 2000

Ακαδημία 2000 - 2001

Ακαδημία 2002 - 2003

Ιούλιος 1998, Πόρτσμουθ Αγγλίας, Royal Mail Cup, Δευτεραθλήτρια U12

Ιούλιος 1998, Πόρτσμουθ

Πόρτσμουθ Ιούλιος 1998

Πόρτσμουθ Ιούλιος 1998

Α. ΚΟΥΤΣΙΟΣ

Τ. ΖΟΥΒΑΝΗ

Α. ΣΑΒΒΑ

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ