Φάκελος Τηλεοπτικά Δικαιώματα

Όταν πριν από έντεκα περίπου χρόνια το Σωματείο μας αποφάσισε να αφήσει εκτός γηπέδου το τηλεοπτικό συνεργείο του Ρ.Ι.Κ. κανένας ειδικά από τους "ειδήμονες" δεν πίστευε ότι η κίνηση αυτή θα έφερνε τα κάτω-πάνω και θα ανάγκαζε τα τηλεοπτικά κανάλια να πληρώνουν για την εκμετάλλευση ενός προϊόντος που σήμερα αποφέρει στα ποδοσφαιρικά σωματεία σημαντικότατα οικονομικά οφέλη.

Ήταν τα τέλη του 1995. Στο γήπεδο του Εθνικού Άχνας αγωνιζόταν το τιμωρημένο ΑΠΟΕΛ με την ομάδα μας. Διαιτητής του αγώνα ο αγαπημένος μας Κωστάκης Καπιτανής. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με το σκορ 2-2, ο κ. Κωστάκης είδε σπρώξιμο του Μάριου Κκαρά σε αντίπαλο εντός περιοχής και καταλόγισε το πέναλτυ. Τελικό αποτέλεσμα 3-2 για το ΑΠΟΕΛ.

Η ιστορία μας τώρα αρχίζει. Στο καθιερωμένο πρόγραμμα του Ρ.Ι.Κ. οι μεγαλοαθλητικογράφοι του κρατικού καναλιού μη μπορώντας να στοιχειοθετήσουν την άποψη τους περί καθαρότητας της αποφάσεως του διαιτητή για καταλογισμό ενός γελοίου για όλο τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο πέναλτι, ζήτησαν τη βοήθεια του μοναδικού εκείνη την εποχή εχθρού τους, του νεοσύστατου τηλεοπτικού σταθμού "Ο Λόγος" ο οποίος διέθετε κάμερα πίσω από τα γκολπόστ. Αν και ούτε αυτή δε ξεκαθάριζε τίποτε, αφού ένα ανύπαρκτο πέναλτι απλά δεν είναι πέναλτι, οι παρουσιαστές μας εξηγούσαν ότι αυτό που βλέπαμε πρέπει να ήταν πέναλτι και πρέπει τελικά ο κ. Καπιτανής να είχε δίκιο.

Αυτό ήταν κι ο λόγος που ξεχείλισε το ποτήρι. Με απόφαση σταθμό το Δ.Σ. του Σωματείου άφησε το τηλεοπτικό συνεργείο του Ρ.Ι.Κ. εκτός γηπέδου και καμία δύναμη δεν του έδινε το δικαίωμα να εισέλθει σ' αυτό, αφού η γνωμάτευση του τότε Γενικού Εισαγγελέα δικαίωνε το Σωματείο μας. Τα γεγονότα που επακολούθησαν είναι πλέον γνωστά σ' όλους τους ποδοσφαιρόφιλους με τις ομάδες να υπογράφουν συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων λιρών. Για παράδειγμα η δική μας ομάδα πούλησε τα δικαιώματα της στην MiVision με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τις £400 χιλιάδες λίρες!!! 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε δημοσιεύματα της τότε εποχής που ευθέως κατηγορούσαν την ομάδα μας για το "έγκλημα" που έκαμε να αφήσει το τηλεοπτικό συνεργείο του Ρ.Ι.Κ. εκτός γηπέδου: